Duurzaamheid

Duurzaamheid bij De Jong’s Betonbedrijf

De Jong’s Betonbedrijf vervaardigd prefab betonnen elementen voor projecten binnen de woning-, utiliteits, weg- en waterbouw. In de (prefab) betonindustrie is duurzaamheid in elk bestek of technische omschrijving een steeds vaker terugkerend begrip. Dit zien wij terug in onze projecten en vraag naar duurzame keurmerken in de keten. De Jong’s draagt graag haar steentje bij om de betonketen te verduurzamen. In 2018 heeft De Jong’s haar betonproducten gecertificeerd volgens de Concrete Sustainability Council (CSC). Dit houdt in dat wij zichtbare stappen zetten om onze betonproducten en bedrijfsvoering te verduurzamen. Op deze pagina laten we u zien wat wij al hebben bereikt en wat onze plannen zijn. Per jaar is dit te zien in ons duurzaamheidsverslag en via onze CO2-footprints. 

Download hier ons duurzaamheidsverslag 2020

Jaarlijks stellen wij onze CO2-footprint op. Deze bevat het gebruik van fossiele brandstoffen en daaruit gegenereerde CO2-emissies en tevens de emissie die gepaard gaat met de productie van het gebruikte cement. Ten slotte is het klinkergehalte hierin vermeld. 

Concrete sustainability council silver

De Jong’s Betonbedrijf BV uit Maarssen is een middelgroot bedrijf dat bouwelementen van beton vervaardigt. Deze prefab betonnen elementen zijn voor projecten binnen de woning-, utiliteits-, weg- en waterbouw. Het bedrijf heeft criteria vastgelegd in een beleid voor duurzaam inkopen en produceren. De Jong’s Betonbedrijf BV kon zijn bestaande bedrijfsvoering binnen zeven maanden certificeren.

Wilt u een nieuw beton project starten?

Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.