Over Ons

Over De Jong's Betonbedrijf

 

De productie van de bouwelementen vindt plaats in de volgende fasen. 
 

Tekeningen maken (2D en 3D)

We beschikken zelf over een tekenaar die met Autocad (2D) tekend. Deze tekenaar krijgt de tekeningen toegestuurd van de aannemer en gebruikt deze tekeningen als basis om de prefab betonnen onderdelen uit te tekenen welke we in opdracht hebben. 
Tegenwoordig wordt er steeds meer in 3D (BIM) uitgetekend. Dit kunnen wij zelf niet, maar dit laten wij altijd doen door adviesbureau Kaskon. Dus indien het gewenst is dat een project uitgetekend dient te worden in 3D, is dit geen probleem. 
 

Mallen maken

Nadat de tekeningen Definitief verklaard zijn zullen de mallen gemaakt worden.. De Jong’s Betonbedrijf bv heeft een aantal gekwalificeerde mallenmakers in huis. Om de snelheid te waarborgen worden mallen ook uitbesteed aan daarvoor gespecialiseerde bedrijven. Met de productie van de elementen wordt rekening gehouden met de inzetbaarheid van de mallen. Mallen kunnen zowel in hout als staal of in een combinatie daarvan gemaakt worden. 
 

Wapening vervaardigen

Omdat voor prefab-betonnen onderdelen wapening nodig is werken wij samen met gecertificeerde leveranciers.
Op spoedklussen kunnen wij snel inspelen omdat De Jong's Beton zelf ook over een afdeling wapening beschikt met gecertificeerde medewerkers en een eigen buigmachine.      
 

Storten

We beschikken over een eigen molen en maken bijna alle beton zelf. Tenzij de omvang van het werk te groot is, wordt de beton betsteld bij een betonmortelfabriek.
 
Sinds 2015 hebben we in de 2e grote hal ook een 10 tons bovenloopkraan laten plaatsen. Hierdoor kunnen we nu in 2 productiehallen elementen produceren.
 
Alle elementen worden door middel van speciale kubels voor zelfverdichtende beton en met behulp van 2 stuks bovenloopkranen gestort. Voor het transport van de molen naar de kubels worden heftrucks ingezet.
Bovendien beschikt de Jong’s Beton over vacuüm apparatuur om het verharde product uit de mal te halen (10 ton). Hierdoor kunnen hinderlijke hijsvoorzieningen, welke weer gerepareerd dienen te worden, achterwege worden gelaten. Voor het laden op het buitenterrein is een buitenkraan (20 ton) aanwezig.
 

Gereed produkt

Voordat de elementen naar de diverse bouwwerken gaan, worden deze gecontroleerd op maatvoering en afwerking, en worden de luchtbelletjes dicht gepoetst.                                       

 

Transport

De Jong’s Betonbedrijf bv bezit geen enkele vrachtwagen, maar leveren wel alles franco. Daarvoor werken we samen met een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn op hun manier van transporteren. 
Tegenwoordig worden de elementen alsmaar groter. Hierdoor zullen er in sommige gevallen vergunningen aangevraagd moeten worden voor breedte transporten. Daarnaast is er de mogelijkheid om vrachtwagens met laadvloeren in te zetten die voorzien zijn van een afzetsysteem. Deze zijn geschikt voor de transport van wanden, borstweringen en raamkaders.

 

Concrete sustainability council silver

De Jong’s Betonbedrijf BV uit Maarssen is een middelgroot bedrijf dat bouwelementen van beton vervaardigt. Deze prefab betonnen elementen zijn voor projecten binnen de woning-, utiliteits-, weg- en waterbouw. Het bedrijf heeft criteria vastgelegd in een beleid voor duurzaam inkopen en produceren. De Jong’s Betonbedrijf BV kon zijn bestaande bedrijfsvoering binnen zeven maanden certificeren.

Wilt u een nieuw beton project starten?

Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.